ΕΛ.ΑΣ.: Έτσι φτάσαμε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν

Το πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης των Γλυκών Νερών εξήγησε η διευθύντρια εγκληματολογικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτου και ο προϊστάμενος τμήματος ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΓΑΔΑ.

Όπως ανέφερε η κα. Μηνιάτου το προσωπικό της διεύθυνσης εγκληματικού από την πρώτη στιγμή διενήργησε πολύωρη έρευνα στην οικία στα Γλυκά Νερά και συνέλεξε στοιχεία προς το εργαστήριο.

Υπήρχαν αποτυπώματα, σκίτσο και φωτογραφικό υλικό.

Απαιτήθηκε μέχρι και επιστημονική διερεύνηση

Οι εξετάσεις έδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσής, ενώ απαίτηθηκε επιστημονική διερεύνηση. Εξαιρετικά κρίσιμη ήταν η χρήση του ψηφιακού υλικού.

«Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έγινε αντιληπτό πως υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Ετέθησαν μια σειρά από ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων οδήγησε στην επίλυση της υπόθεσης», τόνισε η κα. Μηνιάτου.

Από την πλευρά του ο κ. Χασιώτης αφηγήθηκε το χρονικό της υπόθεσης, περιγράφοντας πώς η αστυνομία έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως είπε:

«Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μάϊου όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία από τον δράστη. Οι αστυνομικοί είδαν το θύμα (σ.σ. την Κάρολάιν) στο κρεβάτι νεκρό και δίπλα τον άνδρα δεμένο. Το κυριότερο εύρημα ήταν η αιτία θανάτου που οφειλόταν σε ασφυξία. Επίσης παρατηρήθηκαν σημάδια στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος. Ωστόσο αυτά διακρίνονταν με δυσκολία και δημιούργησαν προβληματισμό σε σχέση με την κατάθεση του και την ώρα που έλεγε πως ήταν δεμένος.

Τα ασυνήθιστα ευρήματα που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στον τόπο του εγκλήματος

Διαπιστώσαμε επίσης σχετικά κάτι ασυνήθιστο ότι ο σκύλος της αστυνομίας ήταν κρεμασμένος δίπλα από την σκάλα. Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν μία κάμερα που βρισκόταν στο σαλόνι, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και το τηλέφωνο του δράστη.

Μεγάλο μέρος της έρευνας αφιερώθηκε στον έλεγχο των ισχυρισμών του συζύγου. Με τη βοήθεια των εγκληματολογικών ερευνών, δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων.

Η έρευνα λοιπόν έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Κάποια από τα πειστήρια που έδειχναν κίνηση αντικειμένων, κυρίως του τηλεφώνου, μας έδειξαν ενδείξεις για την εμπλοκή του.

Η στιγμή που ο δράστης τα ομολόγησε όλα

Έτσι εξετάσαμε πλέον σχολαστικά την μαρτυρία του συζύγου, θέτοντας του ιδιαίτερα ερωτήματα.

Χτες κατά την αρχική συζήτησή του όμως στήριξε το βάρος πάνω στη σχέση με τη σύζυγό του, το παιδί του και με την ομάδα της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο μετά από αρκετές ώρες, ο ίδιος εν τέλει λύγισε, ομολόγησε, μας επιβεβαίωσε πως δεν ήθελε να εξαπατήσει κανέναν και ήθελε μόνο να μείνει με το παιδί του. Επιβεβαίωσε τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά και παραδέχτηκε τις κινήσεις του.

Υποστήριξε πως όλα αυτά έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο, ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία», κατέληξε ο κος. Χασιώτης.