Cenergy Holdings: Νέες νησιωτικές διασυνδέσεις στην Hellenic Cables για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός αριθμού νέων υποβρυχίων διασυνδέσεων μέσης τάσης συνολικού μήκους περίπου 19χλμ. ως ανάδοχος του ΔΕΔΔΗΕ.

Πρόκειται για έργο «με το κλειδί στο χέρι» το οποίο περιλαμβάνει την παραγωγή και την προμήθεια των υποβρυχίων καλωδίων, των παρελκόμενων υλικών και εξαρτημάτων τους καθώς και την πραγματοποίηση του συνόλου των σχετικών εργασιών εγκατάστασης, προστασίας και διασύνδεσης των υποβρυχίων καλωδίων με το χερσαίο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Η σχετική σύμβαση, διάρκειας 15 μηνών, υπογράφηκε μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και της Fulgor, η οποία είναι 100% θυγατρική της Hellenic Cables.

Η παραγωγή των καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης τους, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάϊο του 2023. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

«Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό των Δικτύων Διανομής με σκοπό τη διασφάλιση της αδιάλειπτης και αξιόπιστης τροφοδότησης των νησιωτικών περιοχών της χώρας και τον ευχαριστούμε που, για ακόμα μια φορά, μας εμπιστεύτηκε», σχολίασε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings.