Κ. Σκρέκας: Πληρωμή της Gazprom με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις

Στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας που συνεδριάζει τη Δευτέρα θα αποφασίσει η Ευρώπη πώς θα πληρώνει στο εξής την Gazprom για το ρωσικό φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Όπως τόνισε, μέσα σε έναν μήνα θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση, έχουμε την ενεργειακή κρίση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ