Αριθμός 112: Στάλθηκε το πρώτο δοκιμαστικό μήνυμα έκτακτης ανάγκης!

Αρκετοί είναι εκείνοι που έλαβαν σήμερα αυτό το μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο από τον αριθμό 112. Πρόκειται για την πιλοτική δοκιμή που έγινε πριν από λίγο από παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης ακόμα δεν λειτουργεί στην χώρα μας, ωστόσο όπως διευκρινίζει η κυβέρνηση αυτό θα γίνει άμεσα. Για τον λόγο αυτό έγινε η πιλοτική δοκιμή του αριθμού 112 και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε αρκετούς πολίτες ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο:

Το σύστημα 112 αποτελείται από δύο σκέλη:

– Το εισερχόμενο, που είναι αυτό μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες με το 112 και γίνεται ο γεωεντοπισμός τους

– Το εξερχόμενο, που επί της ουσίας είναι το Σύστημα Συναγερμού Πολιτών (Cell Broadcast Service) μέσω του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για εκκένωση περιοχών λόγω κινδύνου.

Τα κωλύματα στη χρήση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Μάτι, καθώς θα ήταν σωτήριο για εκατοντάδες ανθρώπους ένα μήνυμα εκκένωσης, το οποίο δεν ελήφθη ποτέ.