“Κρυπτορούβλι” με βάση τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου εξετάζει η Ρωσία

Η ραγδαία άνοδος των κρυπτονομισμάτων κατά το περσινό έτος δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα περισσότερα κράτη, ιδίως αυτά που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα και βλέπουν την εν λόγω αγορά ως μια πιθανή πηγή γρήγορων εσόδων.

Στα πλαίσια αυτά, οι πληροφορίες θέλουν εκτός από τη Βενεζουέλα, και τη Ρωσία να εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας δικού της κρυπτονομίσματος. Το «κρυπτορούβλι» θα μπορούσε να συνδεθεί με τα “βαριά χαρτιά” της ρωσικής οικονομίας, δηλαδή τα αποθέματα υδρογονανθράκων, αν και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί αξιωματούχοι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμποδίσουν την πρόσβαση των χρηστών σε πλατφόρμες αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ακόμη και ο πρόεδρος Πούτιν έχει αναφερθεί στους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, αν και δήλωσε πρόθυμος να αποδεχθεί την τεχνολογία που βοηθάει στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα υπόκεινται αποκλειστικά στον δικό του έλεγχο.