Η Total δεσμεύεται να συνεχίσει το πρόγραμμά της στην κυπριακή ΑΟΖ

Τη δέσμευση της Total στο κυπριακό πρόγραμμα ενέργειας στην κυπριακή ΑΟΖ τόνισε ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, Πατρίκ Πουγιανέ, κατά τη συνάντηση, που είχε χθες βράδυ στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως σημειώνει το sigmaive.com, παρόντες στη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ήταν ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Η γαλλική εταιρεία εξέφρασε, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, το αυξημένο ενδιαφέρον της για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ και την επιθυμία να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή, είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και συγκεκριμένα με την ιταλική ΕΝΙ, είτε και μόνη της.

Στις 15 Ιουλίου η Total θα εξετάσει τα έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών της στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να παραστεί στη σημερινή ειδική τελετή ταφής της σορού της πρώτης Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σιμόν Βέιγ στο Πάνθεον.