Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία στις ΗΠΑ, όπου αεροσκάφος τύπου Boeing 767-400 της εταιρείας United Airlines χτύπησε φορτηγό παράδοσης εμπορευμάτων, κινούμενο σε αυτοκινητόδρομο κατά μήκος του αεροδρομίου της Νούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, ενώ χτύπησε επίσης στύλο του συστήματος φωτισμού.
«Ενώ βρισκόταν στην προσέγγιση για την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty, η πτήση 169 της United Airlines χτύπησε στύλο του αυτοκινητοδρόμου Τερνπάικ του Νιου Τζέρσι περί τις 14.00 τοπική ώρα (σ.σ.: χθες) Κυριακή» ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA), διευκρινίζοντας ότι διενεργείται έρευνα για το συμβάν.
Σύμφωνα με την Αρχή μεταφορών και συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρζι (PANYNJ), το αεροσκάφος χτύπησε επίσης άλλο όχημα, τύπου τζιπ, που βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο.
Η αστυνομία στην πολιτεία Νιου Τζέρσι σημείωσε με τη σειρά της ότι το σύστημα προσγείωσης του επιβατικού αεροσκάφος και το κάτω μέρος της ατράκτου άγγιξαν στύλο φωτισμού και ημιρυμουλκούμενο, με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Ο στύλος έσπασε και έπεσε πάνω σε Jeep, ανέφερε η αστυνομία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις για τους επιβαίνοντες.
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα κι έλαβε εξιτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
The super-low approaches into Newark Liberty International Airport are nothing new.
This footage, recorded on May 18, 2025, from a dash cam, shows a United Airlines Boeing 777 passing incredibly low over a highway on final approach into New Jersey—leaving one stunned motorist… pic.twitter.com/nTy1bIhnnS
— Turbine Traveller (@Turbinetraveler) May 3, 2026
Το αεροσκάφος, μήκους 62 μέτρων, εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βενετία στη Νούαρκ και μετέφερε 221 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος. Προσγειώθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ουδείς από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκε.
Παρατηρήθηκαν μικρές ζημιές στο αεροσκάφος, σύμφωνα με την Αρχή μεταφορών, που διευκρίνισε ότι το αεροδρόμιο λειτούργησε ξανά κανονικά πολύ γρήγορα, αφού το προσωπικό έλεγξε τον διάδρομο για το ενδεχόμενο να είχαν πέσει συντρίμμια.
Από την πλευρά της, η United ανέφερε πως οι επιβάτες της αποβιβάστηκαν κανονικά στον τερματικό σταθμό. Η «ομάδα συντήρησης εξετάζει τις ζημιές στο αεροσκάφος» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως θα διενεργηθεί εσωτερική έρευνα για το συμβάν και ότι ο πλήρωμα έχει αποσυρθεί από τις επόμενες προγραμματισμένες πτήσεις «στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής».












