Αυτοψία στο ιατρείο όπου πέθανε ο Γ. Μαζωνάκης – Γ. Πατούλης: «Δεν είχε άδεια για μηχάνημα πλασμαφαίρεσης»

Στο ιατρείο, μέσα στο οποίο χθες Τετάρτη υπέστη ανακοπή ο Γιώργος Μαζωνάκης, βρέθηκαν το πρωί σήμερα αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και αστυνομικοί του ελληνικού FBI κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Οι έρευνες στο ιατρείο στο Κολωνάκι, το οποίο φυλάσσεται από χθες το βράδυ από αστυνομικούς, έχουν κομβική σημασία για την υπόθεση. Παρόντες παρόντες ήταν ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, στον οποίο ανήκει το ιατρείο, και η σύζυγός του.

Βασικός στόχος των ερευνών είναι να διασταυρωθούν όσα ισχυρίστηκαν ο γιατρός Ηλίας Θεοδωρόπουλος και η σύζυγός του, η οποία είναι γυναικολόγος, στα γραφεία της Ασφάλειας στην Κυψέλη το βράδυ της Τετάρτης για την κλινική Stem Cell.

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι είπε στην κατάθεσή της η γιατρός Ιωάννα Γάκα, ήταν αυτή που πρότεινε στον τραγουδιστή να προχωρήσει στη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, σύμφωνα με την ίδια και συγγενείς του, το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται ότι δεν ήταν σε καλή διάθεση και έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί σε έναν ειδικό προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση του οργανισμού του.

Ήδη έχουν ζητηθεί έγγραφα και πιστοποιήσεις για να διευκρινιστεί το εάν το συγκεκριμένο ιατρείο μπορούσε να κάνει την ιατρική πράξη για την οποία είχε πάει εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Γ. Πατούλης: Δεν είχε άδεια για μηχάνημα πλασμαφαίρεσης

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο ιατρείο διέθετε άδεια παθολογικού, δεν είχε άδεια για το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης, ούτε επιτρέπεται μια τέτοια επέμβαση να γίνεται από γυναικολόγο.

«Κατ’ αρχάς να πω ότι είναι μια πολύ λυπηρή μέρα, και προφανώς όλοι θα πρέπει να εκφράσουμε προς την οικογένεια τα συλλυπητήριά μας. Και προφανώς να πω ότι πράγματι όλους μας έχει στεναχωρήσει αυτό. Από εκεί και πέρα, χθες θελήσαμε σε αυτό το ιατρείο, το οποίο από τον Ιατρικό Σύλλογο έχει πάρει άδεια παθολογικού ιατρείου, συστεγαζόμενο με γιατρό παθολόγο και γιατρό άνευ ειδικότητος, όπου προφανώς σε ένα παθολογικό ιατρείο αντιλαμβάνεστε γίνονται παθολογικές εξετάσεις και θεραπείες… Αν εκεί υπήρχαν θέματα και από ό,τι αντιλαμβανόμαστε μηχανήματα, τα οποία μπορεί να έκαναν άλλες πράξεις οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν σε παθολογικό ιατρείο, όπως η πλασμαφαίρεση, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί».

Ερωτηθείς αν το ιατρείο είχε άδεια για να κάνει αυτήν την πράξη που έκανε χθες στον Γιώργο Μαζωνάκη, απάντησε κατηγορηματικά όχι. «Αν μιλάμε ότι κάνει πλασμαφαίρεση με μηχάνημα, προφανώς δεν μπορεί να γίνεται αυτό σε έναν τέτοιο ιατρείο. Δεν είχε δηλωθεί» απάντησε, προσθέτοντας ότι προφανώς ούτε το μηχάνημα που διέθετε η κλινική έχει δηλωθεί.

«Προφανώς δεν έχει δηλωθεί, και γι’ αυτό ακριβώς εμείς αυτό το οποίο επιδιώξαμε χθες το βράδυ ήταν επιτροπή να συγκροτηθεί επειγόντως, και μετέβη εκεί στον χώρο. Δυστυχώς η Αστυνομία, και σωστά, πιθανόν, είχε κλειδώσει γενικότερα όλο αυτόν τον χώρο. Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Ασφάλεια… να υπάρξει επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, ώστε να μπορέσουν να διατυπώσουμε, αλλά και να διαπιστώσουμε και βάσει του φακέλου του ιατρείου, τι μηχανήματα υπήρχαν εκεί» είπε ακόμη ο Γιώργος Πατούλης.