Κυκλοφόρησε το νέο νομικό σύγγραμμα «Σύστημα Ποινικού Δικαίου»

Nέο νομικό σύγγραμμα κυκλοφόρησε!

Πρόκειται για το «Σύστημα Ποινικού Δικαίου» των εκδόσεων Φυλάτος με συγγραφείς τον Παναγιώτη Γαλάνη (Δικηγόρο, Υπ. Δρ. Νομικής ΕΚΠΑ) και την Παρασκευή Γαβριήλογλου (Δικηγόρο, ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου) επιμελητή τον Γεώργιο Μπαστουνά και συμβάλλοντα στην έκδοση τον Ιωάννη Βούρο.

Πρόκειται για ένα συλλογικό σύγγραμμα που περιέχει σε έναν τόμο θέματα από όλο το εύρος της ύλης τεσσάρων ενοτήτων:

– Γενικό Ποινικό Δίκαιο

-Ειδικό Ποινικό Δίκαιο

– Ποινική Δικονομία

– Σύνθεση Ποινικού Δικαίου/ Ποινικής Δικονομίας

Η ύλη δίδεται με τη μορφή πρακτικών θεμάτων με ενδεικτικές και ευσύνοπτες αλλά περιεκτικές απαντήσεις που συναρμονίζουν τις διαφορετικές θεωρητικές και νομολογιακές πτυχές των θεμάτων.

Επιδιώκονται η ενίσχυση της νομικής σπουδής του Ποινικού Δικαίου, αλλά και η καταγραφή των πλέον σημαντικών ζητημάτων του πολυσχιδούς αυτού νομικού κλάδου, ως όχημα για περαιτέρω έρευνα και διάλογο, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται η σύνδεση του Ποινικού Δικαίου με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το σύγγραμμα είναι απόλυτα συμμορφωμένο με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/19, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4689/20) και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/19, όπως τροποποιήθηκε από τους Ν. 4689/20 και Ν.4745/20).

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού οίκου Φυλάτος, στον ακόλουθο σύνδεσμο: εδώ ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας στο 2310 821622.

Την επιστημονική και συγγραφική δράση των συντελεστών του βιβλίου μπορείτε να παρακολουθείτε μέσα από τη σελίδα «Νομική Συγγραφική Ομάδα “Λόγος και Πράξη”» στο Facebook, πατώντας εδώ.

Τέλος, η ύλη επικαιροποιείται και διευρύνεται ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση.