ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Τουρκία τα πήρε όλα και η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δηλώνει ικανοποιημένη από τη συμφωνία Σουηδίας και Φινλανδίας με την Τουρκία καθώς ισχυρίζεται ότι δεν επηρεάζει τη χώρα και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κυβέρνηση που έλεγε ότι το Oruc Reis “το πήρε ο αέρας”» όταν πρωτοπαραβίασε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στη συνέχεια ότι “δεν μπορεί να κάνει έρευνες λόγω θορύβου”, ενώ έφτανε έξω από την Ρόδο και το Καστελόριζο, συνεχίζει να παράγει προπαγάνδα για να καλύψει την πραγματικότητα ακόμη και όταν είναι οδυνηρή για τα εθνικά μας συμφέροντα» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι με τη στάση της η κυβέρνηση αποθρασύνει την Τουρκία, ενώ δίνει το μήνυμα στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά «ικανοποιείται» κιόλας με την παροχή στήριξης στην Τουρκία με αυτόν τον τρόπο.

«Αναρωτιόμαστε άραγε τι να απέγιναν οι κορώνες για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία; Και πώς ακριβώς θα μπορεί αύριο αυτή η κυβέρνηση να πιέσει τις ΗΠΑ ώστε να μην πουλήσουν F16 στην Τουρκία, την Γερμανία ώστε να μην πουλήσει υποβρύχια ή την Ισπανία αεροπλανοφόρα; Πώς θα στηρίξει το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, εάν δηλώνει ικανοποιημένη με την στήριξη της Σουηδίας/Φινλανδίας στην Τουρκία;» είναι τα  ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κος Μητσοτάκης δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ δεδομένος σύμμαχος της Δύσης. Τόσο δεδομένος που κάθε φορά που η Δύση αναγκάζεται σε υποχωρήσεις προς τον Ερντογάν, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά δηλώνει και ικανοποίηση» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.