Τα σχέδια των Κινέζων για τον Πειραιά και το ενδιαφέρον των Αμερικανών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Αμερικανική πρεσβεία τα σχέδια των Κινέζων για τη διαμόρφωση μιας αποικιακής ζώνης στον Πειραιά.

Οι πιέσεις που ασκεί το Πεκίνο στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κινούνται στα όρια της παρανομίας σε συνδυασμό με το μέγεθος των προγραμμάτων σε όλο το μήκος της θαλάσσιας ζώνης, έχουν προκαλέσει τα αντανακλαστικά των αμερικανικών υπηρεσιών.

Αλλωστε οι Αμερικανοί έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ένα κινεζικό μονοπώλιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να πλημυρίσουν με κινεζικά προϊόντα ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην κατεύθυνση αυτή οι αμερικανικές υπηρεσίες διερευνούν εξονυχιστικά και τη σκοπιμότητα της εξαγοράς της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το ξένο επενδυτικό fund «HIG».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εταιρεία επιχείρησαν να εξαγοράσουν οι Κινέζοι γιατί θεωρούν το τεράστιο οικόπεδο ως προέκταση των επενδύσεων που σχεδιάζουν από τον Πειραιά μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το επενδυτικό fund της «HIG» έκανε τη συγκεκριμένη αγορά για λογαριασμό επιχειρηματία ή αν πρόκειται για μια προσυμφωνημένη εξαγορά προκειμένου να περάσει στη συνέχεια η Χαλυβουργία στα χέρια των Κινέζων.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι οι Αμερικανοί πρόκειται να προειδοποιήσουν σε ανώτατο επίπεδο την Ελλάδα για τις συνέπειες της κινεζικής διείσδυσης.

Τα αντανακλαστικά των Αμερικανών πρόκειται να ενεργοποιηθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ταϊβάν που διαμορφώνουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον.